Menu

De Stokers

Over De Stokers 

Banjo, drumkoffer, contrabas, accordeon, toeters en bellen, zingende zaag, stemmen, verdeeld over 7 mannen. De Stokers, voila! Polka, hoempa, balkan, smartlap, ska, country, tja… de Stokers doen er hun eigen ding mee. Nederlandstalige manisch melancholische circuspunk, meer woorden maken we er niet aan vuil. Komt dat zien, komt dat horen!

De afgelopen jaren hebben De Stokers veel gespeeld. In het standaardcircuit van jongerencentra, poppodia en festivals, maar ook op straat, op veerponten en in huiskamers. De laatste tijd legde de band zich toe op de zogenaamde kofferset, een akoestische setting waarbij het drumstel wordt vervangen door een omgebouwde koffer. Daarmee is de actieradius van De Stokers groter geworden in muzikale zin, maar ook in de optreedmogelijkheden. Van stevig stampend tot gezellig zacht, van binnen naar buiten, alles kan.

Na een demo en EP wordt in 2014 “Sjankverloest” gelanceerd, de eerste volwaardige studioplaat, opgenomen in de IJlandstudio’s in Amsterdam en geproduceerd door Thomas Olivier (Human Alert, Pedro Delgados, Hackensaw Boys). Deze plaat geeft een mooie dwarsdoorsnede van het repertoire van De Stokers. Het complete instrumentarium komt voorbij, tot de mondharp aan toe. In 2017 is ‘Daargaje’ gepresenteerd in Paradiso. Dit 12 tracks tellende album is uitgebracht op vinyl en CD. Het drumstel is definitief vervangen door de koffer met toeters en bellen en trompet heeft plaatsgemaakt voor trombone. Het nieuwste Stokersgeluid is warm, vol en volledig. Opnieuw is de productie in handen van Thomas Olivier, ditmaal vanuit Studio Americain in Amsterdam.

 

De Stokers zijn:

Bastian Orth: drums
Remy Giraud: accordeon en piano
Wiechert Warntjes: gitaar, banjo, ukelele, zingende zaag etc.
Daan de Bruyne: basgitaar en contrabas
Harm van Putten: zang
Menno Vermeulen: saxofoon en zang
Eric Dekkers: trombone