Zaanse UITmarkt/Artiesten/FluXus Musical Academy – De avonturen van Pinokkio

FluXus Musical Academy – De avonturen van Pinokkio

FamilieMusical – Pinokkio, uit Zaans Hout gesneden

De talenten van de FluXus Musical Academy laat een mixed-up showreel zien van een aantal spetterende musicalnummers uit de familiemusical ‘Pinokkio, uit Zaans Hout gesneden’. Dit is een voorproefje op de grote musical die op 28 en 29 mei in het Zaantheater te zien is.

Laat je meenemen door de prachtige Zaanstreek, waar in de 17e eeuw de houtzagerijen volop draaiden. In één van die houtmolens kwam Pinokkio tot leven. We leven mee met het verhaal van een houten pop, die niets liever wil dan erbij horen. Een pop die ervan droomt een echt mens te worden van vlees en bloed. Pinokkio zoekt aansluiting bij de Zaankanters en wordt tijdens de zoektocht behoorlijk op de proef gesteld.

Een verrassend en actueel verhaal, gebaseerd op de Zaanse geschiedenis. Deze familiemusical vertelt het levensverhaal van een buitenbeetje die anders is. Een echte doorzetter die laat zien dat je mag zijn wie je wilt zijn.
Aan de hand van pakkende songs die je raken, indrukwekkend decors en kostuums die je versteld doen staan. Een musical gemaakt voor en door de stad, uitgevoerd door ruim 100 Zaanse amateurkunstenaars die zingen, dansen en acteren. Begeleid door een live orkest. FluXus speelde al eerder een aantal succesvolle familiemusicals: De Saense Chocoladefabriek, Code Monet en Het Geheim van de Zaanstreek.

Cast: FluXus Musical Academy
Tekst en regie: Majanka Fröhlich
Choreografie: Stephan Hendrikse
Zangcoaching: Daphne Groot
Dirigent: Sebastian Ohm
Kostuums: Nathalie Prins-van Duin

Zaantheater 
28 mei 2022 19.00 uur
29 mei 2022 15.00 uur
Ticketverkoop (binnenkort) via het Zaantheater