Menu

Jeff Heijne

Kom luisteren naar getalenteerd flamencogitarist Jeff Heijne! Samen met flamencodanseres Conchita Boon verzorgt hij een prachtig optreden tijdens het cultinair openlucht restaurant.

Over Jeff Heijne

‘“Tijdens mijn jeugd was de gitaar mijn manier om de realiteit te ontvluchten, maar gelukkig werd zij ook mijn steun en toeverlaat. Uiteindelijk trok de kunst van het componeren mijn aandacht, wat het mogelijk heeft gemaakt voor mij om mijn levenservaring en gevoelens in muziek te vertalen. Tijdens het componeren heb ik veel tijd besteed aan wat ik mooi vind aan muziek en vooral waarom ik graag luister naar verschillende muziekgenres, en niet alleen flamenco. Ik ontdekte dat de andere genres veel gemeen hadden met flamenco. Flamenco kan agressief zijn, maar ook gevoelig en intiem, lyrisch en toch ritmisch en percussief, spontaan maar ook doelgericht. Op dat moment realiseerde ik me dat de agressieve kant nogal een hard-rock-achtige kwaliteit heeft, en dat de meer intieme kant van flamenco op klassieke muziek lijkt. Vanaf dat punt heb ik mezelf meer laten beïnvloeden door andere muziekgenres die ik waardeer, en heb daarmee de eerste stappen genomen in het ontwikkelen van mijn eigen taal, vrij van culturele toe-eigening.’

Over Conchita Boon

Conchita (1999) begon met Flamenco dansen toen zij 6 jaar was. Inmiddels heeft zij les en masterclasses gehad van veel grote Flamenco dansers zoals: Sonia la Poveda, Rafaela Carrasco, Joaquin Grilo, Farruquito, Maria Juncal, Ursula López, Ana Morales, Alicia Marquez, Javier Latorre, Fuensanta la Moneta, Isabel Bayon, Eduardo Guerrero, Andrés Marín en anderen. Rafaela Carrasco nodigde haar op 10- jarige leeftijd uit om naar Spanje te komen, om haar lessen te geven. Sindsdien reist Conchita ieder jaar naar Spanje om lessen te krijgen.
Intussen maakt zij in Nederland haar eigen voorstellingen en choreografieën in samenwerking met verschillende artiesten.
Zij probeert in haar dansen vernieuwend te zijn en werkt veel vanuit improvisaties. Zij zoekt verder naar nieuwe vormen zonder haar leermeesters en de Flamenco te verloochenen.