Groot podium, 17.00 - 17.45 uur

Lenny Keylard

Lenny Keylard is terug met een nieuwe Nederlandstalige single! Iets wat onbekend is voor deze zanger en zijn fans. Hij kreeg vaker de vraag waarom hij geen Nederlandstalige muziek maakt. Deze vraag bleef hangen en kwam tot bezinking met als gevolg een nieuw album, half Nederlands half Engelstalig. Zaterdag 1 september komt deze ‘Mooie jongen’ naar de Zaanse UITmarkt. Kom langs de entree is gratis!

Over Lenny

In het allereerste seizoen van The Voice werd Lenny bekend door zijn excentrieke uiterlijk met dreadlocks en een baard. In het team van Roel van Velzen streed hij voor de reggaemuziek en dat bleef niet onopgemerkt. Een turbulente periode met optredens door het hele land volgde.

Hij maakte erna een album met eigen geschreven nummers. Het grotere publiek heeft wellicht even niets van hem gehoord, maar zoals Lenny altijd zegt ‘Muziek is een groot deel van mijn leven dat zal nooit veranderen, ook al hoor je even niks van me.’

Hij is altijd veel blijven optreden en deed inspiratie op om nieuwe nummers te schrijven. Daarnaast heeft hij ook een metamorfose ondergaan in het programma Hunted, waar hij als voortvluchtige bijna 3 weken uit handen van een gespecialiseerd recherche team moest blijven. Zijn dreadlocks zijn niet meer! Met een nieuwe look en nieuwe inzichten is Lenny klaar voor zijn carrière in de muziek.

Zijn debuut voor het album is het zomerse nummer ‘Mooie jongen’. Dit nummer heeft een dubbele betekenis voor Lenny waarbij hij spreekt over zijn loopbaan in de muziekindustrie vertaald in een nummer over de zoektocht naar liefde en jezelf in het leven.

Bekijk hier een voorproefje!

Meer informatie