Zaanse UITmarkt/Artiesten/Rosanna Hofman
Klein podium, 15.30 - 16.00 uur

Rosanna Hofman

Rosanna Hofman komt volgend seizoen met haar voorstelling ‘Unforgettable Songs’ naar het Zaantheater. Een programma vol met nummers uit het American Songbook. Onder begeleiding van haar pianist Ed Boekee zingt Rosanna de bekendste liedjes van Dinah Washington tot en met Shirley Bassey, maar ook o.a. Doris Day en Etta James. Op zaterdag 1 september geeft ze een voorproefje van haar voorstelling op de Zaanse UITmarkt!

Over Rosanna Hofman

Rosanna is afkomstig uit een zeer muzikale familie waar zingen en gitaar spelen met de paplepel werd ingegoten. Haar vader was een groot liefhebber van Jazzmuziek en draaide dat regelmatig. Als 16 jarige werd ze door haar zwager gevraagd als zangeres deel te nemen in de band ‘The New’. Ze kreeg de kans om door het land te toeren en zichzelf verder te ontwikkelen, naast het volgen van zanglessen en de muziekschool.
In de jaren ‘ 80 was Rosanna een van de zangeressen van de band ‘Lobo and the Pearls’. In 1981 hadden zij een nummer 1 hit in de Nationale Hitparade en de BRT Top 30 met `The Caribbean Disco Show’, een medley van oude hits van Harry Belafonte. In het Verenigd Koninkrijk bereikte de plaat de 8e plaats.

Hierna sloot Rosanna zich aan bij de Vocal Group Sisters, zij waren vooral succesvol in de jaren ’90. Na een rustperiode van 11 jaar is deze groep weer terug in de schijnwerpers. Samen met The Ramblers, het meest fameuze dans- en jazzorkest dat Nederland ooit gekend heeft, en dit jaar 90 jaar bestaat, vieren zij dit met een feestelijke theatertour door Nederland.

Bij Sonny’s Inc, de grootste partyband van Nederland, is Rosanna een van de backing vocals. Ruim 24 jaar verzorgen zij optredens in binnen- en buitenland. Met een keur aan veelzijdige muziekgenres zoals Latin, pop, soul, funk, R&B, jazzy en Nederlandstalig. Maar altijd herkenbaar! “Dit?” zegt Willem van Kooten (voormalig discjockey Joost den Draaijer) “Dit is pure partymuziek! Daar moet je gewoon bij zijn!”

In 2003 startte ze haar solo-carrière en in 2006 neemt ze haar eerste album op met Hans Vermeulen in Thailand. Tussendoor (1999-2005) is zij actief als een van de vaste backing vocals van Gerard Joling en zingt zij in de groep EVE met o.a. Marlayne Sahupala. Ook René Froger en Lee Towers doen regelmatig een beroep op haar.

Sinds 2015 heeft ze sterk het gevoel om meer de Jazzy kant op te gaan. Zij heeft inmiddels verschillende nummers van Sade, Dinah Washington, Etta James en Sarah Vaughan op haar repertoire. Het is haar op het lijf geschreven.

 


Bekijk hier een voorproefje!

Meer informatie