Zaanse UITmarkt/Artiesten/Volksuniversiteit Zaanstreek
Tipi

Volksuniversiteit Zaanstreek

Ook de Volksuniversiteit Zaanstreek is dit jaar weer aanwezig! Onder het motto ‘Train je brain’ zullen zij deze dag o.a. een aantal lezingen en mini-workshops geven.

Over Volksuniversiteit Zaanstreek

Een universiteit voor alle Zaankanter! De Volksuniversiteit, initiatief van De Bieb en Fluxus, biedt docenten en cursisten ruimte om elkaar te ontmoeten voor interessante en leerzame cursussen.

Meer informatie

Programma

12.30 – 13.00 uur | Workshop Schaken voor jong en oud: Frank Tijdeman

Schaakschool Schaakpret organiseert in samenwerking met Volksuniversiteit Zaanstreek een cursus schaken voor jong en oud, beginners en gevorderden.

De schaaktrainer Frank Tijdeman (Schaakpret.nl) wil in deze cursus de schaakkunde bijbrengen of verdiepen.

14.00 – 14.30 uur | Workshop/presentatie: Lichter Leven door Daphne Leeuwerk

Worstel en ploeter jij je ook door het leven heen? Voel je ergens wel dat het anders moet kunnen, maar heb je geen flauw idee hoe?

Lichter leven kan iedereen! Het is de meest simpele manier van leven en misschien juist daarom wel zo’n grote uitdaging.

Heel graag nodig ik je uit om je te laten inspireren en te ontdekken dat lichter leven,

ook voor jou, gemakkelijker is dan je nu misschien denkt.

15.00 – 15.30 uur | Workshop/presentatie: Verhalen schrijven door Bettina Drion

Verhalen hangen in de lucht en wachten tot iemand ze ziet en ze opschrijft. Maar hoe doe je dat? In deze tienweekse cursus leer je hoe je de grote lijnen van je eigen verhaal kunt ‘vangen’ en op papier kunt krijgen. En je zult ervaren dat schrijven eenvoudiger is dan je dacht.

Voor elke beginnende schrijver is er een verhaal dat alleen hij of zij kan schrijven met zijn of haar achtergrond en ervaring.. Deze cursus is een zoektocht naar jouw verhaal. Je maakt kennis met de verschillende manieren waarop je je verhaal kunt vormgeven, zoals het gebruik van het perspectief, het creëren van een spanningsboog, de manieren waarop je met de ‘tijd in je verhaal’ omgaat en het toewerken naar een plot, Ook krijg je schrijfoefeningen om je eigen stem te leren kennen.

Deze cursus is een eerste kennismaking met verhalenschrijven. Na voltooiing van de schrijfcursus kun je je bij mij opgeven voor verdere schrijfbegeleiding eventueel op individuele basis.

16.30 – 17.00 uur | Workshop Mindfulness door Helene Noordeloos

Op het moment dat er balans is tussen spanning en ontspanning, voel je je goed. Om dit te bereiken en vast te houden, help ik je met de training Mindfulness. Kom je ook ervaren of dit iets voor je is?

Ben je in je werk of dagelijkse leven chaotisch of juist perfectionistisch en breekt dit je op? Met de workshop Tijd over met Structuur leer je je balans hierin te (her)vinden. Nieuwsgierig? Ontmoet Helene op 1 september!

17.30 – 18.00 uur | Workshop Afrikaanse Dans: Jamila Ndayirukiye

Om sociale relaties te bevorderen, vrouwen meer zelfvertrouwen te geven en bewegen te stimuleren gebruikt Jamila Afrikaanse dans als middel.

Ze start in het najaar bij de Volksuniversiteit Zaanstreek met een reeks workshops op de zaterdagochtend.