Zaanse UITmarkt 2021 afgelast

Na zo een lange tijd van voorbereiding kon de teleurstelling niet groter zijn, maar door de (aangescherpte) maatregelen moeten wij mededelen dat de Zaanse UITmarkt dit jaar geen doorgang zal vinden. 

De afgelopen maanden gingen de ontwikkelingen rondom corona overduidelijk de goede kant op. Op basis daarvan waren we vol enthousiasme begonnen met de voorbereidingen en stonden alle artiesten en Zaanse culturele instellingen in de startblokken om het publiek zaterdag 11 september een fantastische culturele dag te bezorgen.

Na de persconferentie van 2 augustus hadden we nog steeds goede hoop dat het evenement met de toen geldende maatregelen (buiten, afgesloten locatie, gratis toegangskaarten, controle en tellen) wel plaats kon vinden, maar nu blijkt na de laatste persconferentie helaas toch dat het om een totaal van 750 bezoekers over de gehele dag gaat, waar we normaal bijna 5.000 bezoekers mogen ontvangen. Dit maximum aantal bezoekers in combinatie met alle andere maatregelen heeft ons het besluit doen nemen om de Zaanse UITmarkt 2021 niet door te laten gaan.

Uiteraard houden we jullie middels het UITmagazine en de website www.uitdezaanstreek.nl op de hoogte van alles wat er komend seizoen speelt bij de culturele instellingen.